Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. December 20. 11:06, kedd | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek egy rendőr ellen bolti lopások miatt

Vádat emeltek egy rendőr ellen bolti lopások miatt

Lopás miatt vádat emeltek egy szabolcsi határrendész ellen, aki pénztáros ismerőse segítségével különböző termékeket tulajdonított el egy nyírségi áruházból.

A közlemény szerint a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kisebb értékre, folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a két férfi ellen a Mátészalkai Járásbíróságon.

A vádirat alapján a 24 éves szabolcsi határrendész nyáron rávette az egyik kiskereskedelmi áruházláncnál pénztárosként dolgozó fiatalkorú ismerősét, hogy segítsen neki a munkahelyéről különböző termékeket eltulajdonítani. A rendőr az általa eltulajdonítani kívánt árukat a pénztárszalagra helyezte, társa annak kódját leolvasta, de manuálisan azonnal törölte is a gépből a megvásárolt áruk közül, így azok nem jelentek meg kifizetendő termékként a számlán.

Az elkövetők másik módszere az volt, hogy a pénztáros a pénztárszalagra szabályosan felhelyezett árukat egyszerűen áthúzta a pénztárgépen anélkül, hogy azok árát beolvasta volna.

A határrendész augusztusban két nap alatt két-két számítógép-billentyűzetet és fejhallgatót, egy gépkocsi-akkumulátort, valamint két vödör falfestéket tulajdonított el, összesen mintegy 60 ezer forint értékben.

A kutatás során az ügyészség az elkövetők lakásán megtalálta és lefoglalta az eltulajdonított tárgyakat, amelyek közül a rendőr addigra az akkumulátort beszerelte az autójába, a falfesték egy részét pedig felhasználta, míg a fejhallgatókat és az egyik billentyűzetet fiatalabb társának ajándékozta.

A fiatalkorú gyanúsított beismerő vallomást tett, míg a rendőr tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság büntetővégzésként szabjon ki pénzbüntetést és katonai büntetésként lefokozást a rendőrrel szemben, míg a fiatalkorú vádlottat bocsássa próbára, annak idejére rendelje el a pártfogó felügyeletét.

Címkék: lopás, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt