Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2011. Október 30. 19:32, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Vádat emeltek egy csaló hitelközvetítő és 36 hitelfelvevő ellen

Vádat emeltek egy csaló hitelközvetítő és 36 hitelfelvevő ellen

Üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás miatt 37 ember ellen emelt vádat a kaposvári ügyészség - közölte a Somogy Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Fekete Róbert sajtószóvivő tájékoztatása szerint az elsőrendű vádlott 2009 januárja és márciusa között a Nagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet kaposvári bankfiókjánál - 2000 novemberétől itt bankszámlával rendelkezett, s jól ismerte a banki alkalmazottakat - személyi kölcsönök felvételénél hitelközvetítőként vett részt oly módon, hogy valótlan tartalmú dokumentumokat csatolt a hitelkérelmekhez.

Mint a közleményben olvasható, a kölcsönt felvevő vádlottaknak a kölcsön felvételekor megfelelő vagyonuk, jövedelmük, a törlesztőrészletek megfizetésére reális lehetőségük nem volt, a vádlottak szándéka az volt, hogy jogtalan haszonszerzési céllal a sértetti hitelintézet képviselőjét megtévesszék.

A sajtószóvivő hozzátette: az elsőrendű vádlott valamennyi kölcsönkérelem elbírálásakor, illetve az elbírált kérelmek alapján történt kifizetések időpontjában jelen volt, a felvett kölcsönökből különböző összegekben részesült.

Az elsőrendű vádlott az ügyintézők megtévesztésével 37 millió forintot meghaladó kárt okozott a hitelintézetnek, ez részben, 527 ezer forint erejéig megtérült - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).