Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. Augusztus 24. 09:03, szerda | Helyi
Forrás: köpönyeg.hu

Tombol a hőség, és még csak most jön a java!

Tombol a hőség, és még csak most jön a java!

A köpönyeg.hu ma közzétett előrejelzése szerint a nyári meleg jövő keddig-szerdáig még biztosan kitart. Az OMSZ figyelmeztető előrejelzést adott ki, az országos tiszti főorvos pedig hőségriadót rendelt el.

A köpönyeg.hu augusztus 24-i előrejelzése (79%-os beválási esély): szerdán is derült idő várható, nem lesz eső. Folytatódik a tikkasztó forróság, 35 fok körül alakulhat a hőmérséklet, délen 38 fok is lehet. Gyenge marad a déli szél. Igazi strandidőre számíhatunk. Csütörtökön, pénteken és szombaton is marad a remek strandidő. Szinte felhőtlen marad az ég, kisebb frissítő zápor esetleg az Északi-középhegységben alakulhat ki. A déli szél főleg pénteken erősödhet meg. A meleg, igazi nyári időjárás keddig-szerdáig biztosan kitart, de fokozatosan mérséklődik az országos hőség...

A nagy hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) figyelmeztető előrejelzést adott ki, az országos tiszti főorvos pedig hőségriadót rendelt el. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében, valamint Budapesten a napi középhőmérséklet három egymást követő napon meghaladja a 27 Celsius-fokot, így ezeken a területeken szerdán a legmagasabb szintű (vörös) figyelmeztetés lesz érvényben.

Paller Judit országos tiszti főorvos kedden 0 órától éjfélig másodfokú, szerdán 0 órától péntek éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el. Páldy Anna, az Országos Környezet-egészségügyi Intézet főigazgató-helyettese emlékeztetett, hogy az idén egy nagy hőséghullám volt eddig júliusban, és azokban a napokban 25-30 százalékkal nagyobb volt a halálozási arány.

Kíváncsi a köpönyeg.hu hőség idejére vonatkozó jótanácsaira? Klikkeljen ide >>>

Címkék: hőség, köpönyeg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.