Városlista
2024. június 10, hétfő - Margit

Hírek

2016. Április 11. 08:13, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Több mint négyszáz határsértőt fogtak el a hétvégén

Több mint négyszáz határsértőt fogtak el a hétvégén

Négyszáztizenegy határsértőt fogtak el péntektől vasárnapig az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 229, szombaton 17, vasárnap 165 migránst fogtak el.

Az év első heteiben országosan naponta tíz körül alakult az elfogott határsértők száma, azonban februárban, márciusban és áprilisban is előfordult olyan nap, hogy több mint kétszáz migránst tartóztattak föl, húsvét hétfőn idén a legtöbbet, 255-öt. Hétfőtől vasárnapig 859 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök, az azt megelőző héten - március 28-től április 3-ig - ez a szám 940 volt.

Az ügyészség és a bíróság migrációval kapcsolatos bűncselekményekről megjelent tájékoztatói szerint az érkező határsértők állampolgárság szerinti összetétele sokszínű, jelentős számban vannak a magukat afgánnak, iráninak, pakisztáninak vagy valamely észak-afrikai országból származónak valók, de jönnek olyan távoli helyekről is mint Haiti vagy Srí Lanka.

Címkék: elfogás, határsértő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 10. 07:03, hétfő | Belföld

Orbán Viktor: két választást nyertünk

Budapesten és Magyarországon két választást tartottak, mind a kettőt megnyertük - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnapról hétfőre virradó éjjel Budapesten, a kormánypártok eredményváró rendezvényén, a Bálná

2024. Június 10. 07:00, hétfő | Belföld

Íme az EP választás végeredménye Magyarországon

A vasárnapi európai parlamenti (EP-) választáson, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint az Európai Parlament magyar képviselői pártlistánként:

2024. Június 10. 06:58, hétfő | Belföld

Magyar Péter: a Tisza Párt be fogja bizonyítani a magyar embereknek, hogy a politika lehet szép, igazságos és őszinte

A Tisza Párt be fogja bizonyítani a magyar embereknek, hogy a politika lehet szép, igazságos és őszinte

2024. Június 10. 06:57, hétfő | Belföld

Karácsony Gergely: úgy tűnik, hogy Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság

Úgy tűnik, hogy Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság - jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester hétfő hajnalban Budapesten, a Városháza parkban tartott eredményváróján.