Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2018. Április 11. 08:53, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Szülőhelye méltó módon őrzi a legendás focista emlékét

Szülőhelye méltó módon őrzi a legendás focista emlékét

A Város Hete-programsorozat keretében megrendezett április 5-i Sportnap záróeseményeként a Szuhay Sportcentrumban felavatták a település híres szülöttének a mellszobrát, amit Varga Gábor helyi szobrászművész készített.

Szülőhelye méltó módon őrzi a legendás focista emlékét: az Illyés Gyula Gimnáziumban - ahol egykor tanult - a tornaterem mellett Buzánszky-emlékfalat hoztak létre, a József Attila Általános Iskola műfüves labdarúgó pályája az ő nevét viseli, Újdombóváron egy utcát neveztek el róla, egy róla készült portré található a „Hírességek útján”, másik arcképe pedig az Ivanich Üzletházban az ismert helybelieket felsorakoztató Dombóvári Patheonban látható.

A város önkormányzata nemrég döntött úgy, hogy azon a helyen, ahonnan az Aranycsapat tagjaként világhírnévre szert tett Buzánszky Jenő pályafutása indult, szobrot állít a tiszteletére.
Varga Gábor helyi szobrászművész alkotását Szabó Loránd polgármester, ifjabb Buzánszky Jenő, az olimpiai bajnok és világbajnoki második helyezett labdarúgó fia, Szöllősi György a magyar futball nagykövete és a Nemzeti Sport című újság főszerkesztője, idős Lomniczi Zoltán, az Aranycsapat-emlékév Testület elnöke, Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője és Molnár Andrea, a Buzánszky Jenő által létrehozott Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke leplezte le.

Címkék: buzánszky jenő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.