Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Február 05. 08:30, hétfő | Helyi

Szivek Éva Judit, Őri Nándor és az Életfa Nagycsaládos Egyesület Dombóvár vehetett át elismerést

Szivek Éva Judit, Őri Nándor és az Életfa Nagycsaládos Egyesület Dombóvár vehetett át elismerést

Február 1-jén, a Civil Naphoz kapcsolódó hagyományos ünnepi gálán adták át a Dombóváron kiemelt szerepet betöltő két személy és egy szervezet számára a Civil Díjat.

2024-ben Szivek Éva Judit, nyugalmazott tanár, könyvtáros, teológus, a Fekete István Kulturális Egyesület titkára, Őri Nándor, a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület oszlopos tagja és a dombóvári civil élet egyik legtevékenyebb csoportja, az Életfa Nagycsaládos Egyesület Dombóvár vehette át az emlékplakettet és oklevelet.

A díjakat Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Pintér Szilárd polgármester, Tóth Zoltán Civil Tanácsnok és Hosszú Sándor Gergely a Civil Tanács elnöke adták át. Az eseményre elfogadta a meghívást a Tolna Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ képviseletében Sándor Tamás, valamint Szabó Csaba, a Dombóvári Sporttanács elnöke is.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte a civil szervezetekkel kapcsolatos együttműködés és összefogás fontosságát, és elismeréssel gratulált a díjazottaknak értékteremtő, példaértékű tevékenységükért.

Tóth Zoltán Civil Tanácsnok felhívta a figyelmet arra, hogy az önkormányzat az idei évben is kiemelten támogatja a civil szervezeteket, 2024-ben a részükre elkülönített támogatási keret összege megemelkedik. A vissza nem térítendő támogatáshoz kapcsolódó pályázat lehetőséget biztosít arra, hogy az anyagi támogatást akár programokra, rendezvényekre, vagy működési költségekre használják fel a szervezetek.

Tóth Zoltán kérésére a jelenlévők egy perc néma csenddel tisztelegtek Tóth Gyula, városunk korábbi képviselőjének, országgyűlési képviselőjének emléke előtt.

A Dombóvári Zenész Egyesület színvonalas, hangszeres műsorát követően a Művelődési Ház előterében közös beszélgetésre, vendéglátásra és koccintásra invitálták a jelenlévőket, ahol pohárköszöntőt mondott Pintér Szilárd polgármester.

Gratulálunk a díjazottaknak, további munkájukhoz sok sikert és jó egészséget kívánunk!

Címkék: Civil Díj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.