Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Május 16. 00:32, hétfő | Helyi

Színvonalasan telt a sásdi avatónap délutánja és estéje - képgalériával

Színvonalasan telt a sásdi avatónap délutánja és estéje - képgalériával

Az európai uniós projekt keretében megvalósult közösségi ház május 14-i avatónapja a reggeli átadóünnepség és a délelőtti sportbemutatók után kulturális műsorral folytatódott. Előbb a Sásdi Általános Művelődési Központ amatő

A Sásdi Általános Művelődési Központ (ÁMK) 2400 négyzetméternél is nagyobb hasznos alapterületű új közösségi házában könyvtár, konyha, étterem, oktató- és próbatermek, valamint sportcsarnok is helyet kapott. Az ezen utóbbiban délután összegyűlt közönség előtt először Kengyel Zsuzsanna igazgató köszönte meg egy-egy csokor virággal az avatónap és a műsor előkészítésében aktív személyek közreműködését. Majd megkezdődött a kulturális műsor az ÁMK intézményegységeibe járó gyerekek bemutatkozásával.

Elsőként a szóban forgó projekt jóvoltából szintén megújult óvodaépületben működő négy csoport egyike, a Vácziné Lakatos Anikó és Ferenci Brigitta által felkészített Micimackó gyermekcsapata dalolt, verselt és táncolt. Ezután a 25 évvel ezelőtt alakult és Lakatos Judit vezetésével működő gyermekkórus adott elő néhány darabot. Műsorukban egy-egy dalt önállóan adott elő Rumbus Rebeka és Szabó Ráhel.

A kórust a Pintér Gáborné szárnyai alatt működő és egy régi helyi hagyományról elnevezett Csérige tánccsoport követte. Először ugróssal teremtettek lakodalmi hangulatot, majd egy népszerű szerb táncot, a Hopa cupa-t mutatták be. Őket pedig a sikeres versmondó Dusnoki Csongor váltotta a színpadon. Romhányi József Marhalevelét hallhattuk tőle.

A Szabóné Lovász Ágnes vezetésével 2002 óta működő Szellőcske tánccsoport alsós tanulói a Sinisia ponasia című finn táncot mutatták be ezután. A kialakult jó hangulatot pedig csak fokozták a 2. b osztály kisdiákjai, akik egy, a játékos nyelvtanulás keretében Katona Edit segítségével elsajátított vidám dalt, az ”If you are happy…” (Ha jó a kedved…) címűt adták elő.

A Godóné Hermann Eszter vezetésével szeptember óta gyakorló német nemzetiségi tánccsoport 1.a osztályos tagjai is kitettek magukért, miközben bemutatták Ich seh' dich, Der Spielmann című műsorukat. Ezután pedig már az idősebb korosztályok következtek, elsőként az ifj. Csajághy Miklós irányításával gyakorló klarinét együttes zenélt.

Majd a Szellőcske tánccsoport felsősei által bemutatott palotásnak tapsolhatott a közönség. A Csongorhoz hasonlóan jó versmondó Ambrus Rebeka váltotta a táncosokat a színpadon, aki a korábban fellépő „kollégájához” hasonlóan Romhányitól szavalt nekünk. Rebeka az őt felkészítő Vadas Zoltánné tanácsára a Hal dallal rukkolt elő.

A rímeket követően pedig már a New Dado’s táncegyüttes abaligeti zumba- és sásdi hiphop-csoportjainak dinamikus produkciói következtek, majd pedig közös Waka-waka-fináléjuk. A tánc utáni énekes műsorszámról Szabó Hedvig, Szabó Réka - a sásdi suli egykori tanulói - és az őket kísérő Kalotay Balázs gondoskodott. Celine Dion és Barbra Streisand Tell Him című dalával emlékeztek az iskolai évekre.

A műsor valamennyi közreműködőjének erőfeszítéseit - beleértve a műsorvezetőket és a technikusokat is - emléklappal és az utóbbiak esetében kisebb ajándékkal köszönte meg Székely Szilárd polgármester és Rabb Győzőné alpolgármester.

Ha Ön már most képgalériánkra kíváncsi, kattintson az alábbi fotóra. Viszont amennyiben először végigolvasná írásunkat, gördítsen tovább.



A Sásdi Borbarát Kör borainak kóstolására is kitűnő lehetőséget biztosító szünet utáni folytatásban a vázsnoki Collective Souls Dance Club hip-hop és balett elemeket is felvonultató előadása következett. Egy jelentős váltással őket a Sásdi Őszidő Klub Énekkarának műsora követte. Dalaik mellett Koszorús Jenő mesteri tárogatójátékának is tapsolhattunk.

Talán a Sásdi Vendéglátóipari Szakképző Iskola diákjainak SVIKI-rock című látványos táncbemutatója aratta a délután addigi legnagyobb közönségtetszését. A koreográfiát a diákok az idei szalagavató ünnepélyre önmaguk tanulták meg és erre az alkalomra állt össze a csapat. A Pintér Gábor vezetésével működő Sásdi Deutschklub énekkara tett ki magáért a folytatásban. Harmonikás kíséretükről Schelhammer Tibor gondoskodott.

Majd a Kalányos Istvánné vezetésével működő Vargai Roma Hagyományőrző Tánccsoport tagjai muzsikáltak és ropták a színpadon. A közönség különösen a kisebb balestet szenvedett, de a színpadra visszajött Kalányos Norbika virtuóz tánctudását díjazta tapssal. A Lakatos Judit vezetésével dolgozó Sásdi Vegyeskar a kultúra más szeletében, de hasonlóképpen színvonalas műsort adott. A Sásd testvértelepüléséről, Raaba-ból érkezett vendégeket köszöntötték a Nehmt Abschied Brüder című dallal, és különösen hangulatosra sikerült előadásukban Marcel Corneloup Fond a gyapjút! című műve, melyben szólót énekelt Nyul Rita.

A program az Elek Péter karnagy szárnyai alatt működő Sásd Városi Koncertfúvós Zenekar kitűnő hangulatú szabadtéri koncertjével folytatódott az épület előtti téren, majd sokan voltak kíváncsiak újra a sportcsarnokban Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertjére. Az időközben beköszöntött sötétben - újra szabadtéren - a közösségi ház előtti úttesten az Antigravity Tűzzsonglőr csapat látványos bemutatója szórakoztatta az összegyűlt tömeget. A nagy érdeklődés részben nekik volt betudható, részben pedig az őket követő nagyszabású tűzijátéknak, amely kitűnő felvezetője volt a sportcsarnokban hajnalig tartó bálnak, ahol a Karawanka együttes húzta a talpalávalót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.