Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2018. Január 26. 10:24, péntek | Helyi
Forrás: Arrabona Média

Száj- és fogápolás

Száj- és fogápolás

A 26%-os sóoldat sokkal természetesebb és hatékonyabb, ráadásul a fogkrémeknél olcsóbb módja a fog- és szájápolásnak.

Vannak más természetes fogápoló szerek a fogkrémeken kívül. A 26%-os sóoldat sokkal természetesebb és hatékonyabb, ráadásul a fogkrémeknél olcsóbb módja a fog- és szájápolásnak. Mossunk 26%-os sóoldattal fogat, majd öblögessünk vele 1-2 percen keresztül, közben a sóoldatot préseljük át a fogak között. A só megakadályozza a szuvasodást, a fogkő képződését, képes eltávolítani a fogkövet, illetve regenerálja a fogínyt is. A fogbetegségek leginkább a száj és torok túlsavasodására vezethetőek vissza. Ezzel szemben a természetes sókristályból készült sóoldat a száj flóráját semlegesíti, amely megakadályozza a száj és fogak további megbetegedését.

Aki gyakran fogyaszt édességeket, erősen savasító ételeket, italokat, szénhidrátot, gyakran érezheti úgy, hogy valami másfaja ízre vágyik, vagy étkezés után fura utóíz marad a szájában – ezek a száj elsavasodásának biztos jelei. Érdemes ilyenkor kipróbálni a sóoldatos fogmosást, és akár azonnal érezheti a javulást. Érezhetően tiszták lesznek a fogak, az ételmaradékok és lepedék okozta kellemetlen érzés megszűnik. Sikerrel alkalmazható a sóoldatos száj- és fogápolás fogínygyulladás, fogkő, afta, fogínyvérzés, torok- és mandulagyulladás, savas szájflóra esetén is. Amennyiben afta alakult ki a 26%-os sóoldattal minél gyakrabban ecseteljünk. Kisgyermekek esetében gyengébb oldattal próbálkozzunk a gyermek érzékenységéhez igazodva, majd az oldat koncentrációját fokozatosan növelhetjük. Szintén csökkenteni szükséges az oldat koncentrációját, amennyiben gyulladásos vagy nyitott sebek alakultak ki.

Az emberek több évszázada ismerik a só pozitív hatásait, hogy a sóbarlangok klímája, a tengeri sós levegő egytől egyig jótékony hatással van a légzőszervi, légúti megbetegedésekre. A sós levegő a bőr- és légúti megbetegedések kezelésére is alkalmas. Téves az a megállapítás, hogy használatával szinte csak a légúti megbetegedésben szenvedőkön lehet segíteni, számos más betegség gyógyításához jótékony. A só hatására könnyebben elindul a tisztulási folyamat a szervezetben. A sóterápiás helyiségek is megannyi előnnyel bírnak, többek között az ott megjelenő telített sóoldat a sós tengeri levegőt, a sóbarlang klímáját képes mesterségesen előállítani.

Címkék: fogápolás, Sóbarlang

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.