Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2023. Április 03. 08:38, hétfő | Helyi

Rendhagyó irodalomórán vehettek részt a diákok

Rendhagyó irodalomórán vehettek részt a diákok

A Dombóvári Művelődési Ház idén elindított „rendhagyó tanórák” sorozatában Juhász Anna irodalmár tartott előadást a színházteremben, amelyen közel 400 dombóvári középiskolás vehetett részt.

Juhász Ferenc költőóriás lánya hazánk egyik legsikeresebb irodalmi szervezője, az ország legnagyobb irodalmi rendezvény-sorozatainak megálmodója és megvalósítója. Wiedmer-Balipap Zsuzsa köszöntőjében kitért rá, hogy Juhász Anna tette az irodalmat és az olvasást ismét divattá.

Az irodalomórán Juhász Anna az idén 200 éve született Petőfi Sándor életéről, verseiről élményszerű módon adta át tudását a fiataloknak. A Verseitek dallama formáció tagjai: Skoperda Nóra és Nagy Gergő akusztikus előadásával egészült ki ez a rendkívüli tanóra, melyben a költő megzenésített verseit hallhatták a diákok.

A teltházas előadáson Juhász Annának sikerült közelebb hozni Petőfi Sándort a fiatalokhoz, közvetlen stílusával könnyedén vonta be a beszélgetésbe a jelenlévőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.