Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. November 18. 21:30, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvári Polgári Védelmi Kirendeltség

Országos katasztrófariasztási gyakorlat lesz hétfőn

Országos katasztrófariasztási gyakorlat lesz hétfőn

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2011. november 21-én országos katasztrófariasztási gyakorlatot tart, amelyhez országos értesítési, törzsvezetési és polgári védelmi mozgósítási gyakorlat kapcsolódik.

A cél a hivatásos katasztrófavédelmi szervek és a hivatásos tűzoltóságok állománya értesítésének, a vezetési törzsek műveletirányító tevékenységének gyakoroltatása, a feladatok végrehajtásához szükséges gyorsreagálású polgári védelmi szervezetek mozgósításának, valamint a lakossági riasztóeszközök használatának gyakorlása, és működőképességének ellenőrzése.

Az országos polgári védelmi mozgósítási gyakorlat keretében mozgósítják a polgári védelmi kötelezettség alapján létrehozott gyorsreagálású szervezeteket. A mozgósított erők egy része működésbe hozza a lakossági riasztóeszközöket, és a helyszínen ellenőrzi azok működőképességét. A helyi működtetésű szirénákon a polgármester elrendelésére adják le 18 órakor a „katasztrófariadó” jelet.

Tekintettel arra, hogy a gyakorlat során fiktív katasztrófahelyzet beállítása zajlik, Magyarországon tényleges óvintézkedések bevezetésére nem kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.