Városlista
2022. december 3, szombat - Ferenc

Hírek

2022. Szeptember 28. 10:27, szerda | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Népszerű és sikeres volt a DOM-BOR-FESZT borfesztivál

Népszerű és sikeres volt a DOM-BOR-FESZT borfesztivál

A szervezők lehetőséget biztosítottak a helyi és az idei vendég, teveli Veres Pincészet legkiválóbb termékeinek megismerésére.

Immár második alkalommal rendezte meg a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat, Dombóvár Város Önkormányzata, a Dombóvár-Kernen I.R. Baráti Kör Egyesület, az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár és a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete Dombóvár a szürethez kapcsolódó DOM-BOR-FESZT elnevezésű borünnepet.

A szervezők lehetőséget biztosítottak a helyi és az idei vendég, teveli Veres Pincészet legkiválóbb termékeinek megismerésére. A rendezvényt Kiss Balázs és Futó Péter önkormányzati képviselők, Glaub Róbert, a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Páldi Ede, az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár elnöke nyitották meg.

A jó hangulatról a Magyarhertelendi Bordal-Kör Egyesület, a Kapos Táncegyüttes, a szekszárdi Holló Együttes, az NDC DANCEstudio, a sásdi Deutsch Klub Énekkara és a Dombóvári Zenész Egyesület gondoskodott.

A rendezvényre kilátogatók nem csak kiváló díjnyertes borokat, hanem igazi kisüsti pálinkát is kóstolhattak a Schmieder Pálinkaház standjánál.

Az Életfa Nagycsaládos Egyesület Dombóvár faházánál jótékonysági plüssgyűjtést szerveztek, cserébe zsákbamacskát vihetett haza, aki odaadományozta plüssállatát.

A tombolasorsolás alkalmával értékes nyereményeket vehettek át a Fadler Méhészet, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ, a Dombóvári Városvédő és Városszépítő Egyesület, a Veres Pincészet, a Éles Simon Kertbarát Egyesület, Dombóvár Város Önkormányzata és az Életfa Nagycsaládos Egyesület Dombóvár jóvoltából.

A rendezvény utcabállal zárult, a kaposvári SENIOR zenekar gondoskodott a jó hangulatról és a változatos zenéről.

Címkék: borfesztivál

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 02. 14:48, péntek | Helyi

Könyvadomány a családi könyvtárnak

November 29-én (kedden) tartották meg a kocsolai Dám Vadásztársaság tagjai a szokásos Trófea Mustrát Dalmandon, a Börcsök család birtokán.

2022. December 02. 08:29, péntek | Helyi

Bátaszéki gyermekversenyen vett részt a Dombóvári Karatesuli csapata

A XVIII. Bátaszéki Őszi Karate Bajnokságról kaptunk összefoglalót, a versenyről Szabó Csaba az egyesület elnöke számolt be:

2022. December 01. 08:31, csütörtök | Helyi

I. Buzánszky Jenő Országos Sporttörténeti Vetélkedő Dombóváron

Rendkívül izgalmas és színvonalas küzdelmeket hozott az I. Buzánszky Jenő Országos Sporttörténeti Vetélkedő Dombóváron

2022. November 30. 13:20, szerda | Helyi

Ülésezett az Attalai Értéktár Bizottság

November 22-én az IKSZT épületében találkozott a tagság.