Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2024. Január 31. 08:40, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Nemzeti konzultáció - Nacsa Lőrinc: egyértelmű üzenetet küldtünk Brüsszelnek, hogy el a kezekkel a rezsitámogatástól

Nemzeti konzultáció - Nacsa Lőrinc: egyértelmű üzenetet küldtünk Brüsszelnek, hogy el a kezekkel a rezsitámogatástól

A nemzeti konzultáción a magyar emberek egyértelmű üzenetet küldtek Brüsszelnek: el a kezekkel a rezsitámogatástól - mondta a KDNP frakcióvezető-helyettese szerdán az MTI-hez eljuttatott videójában.

Nacsa Lőrinc azt mondta, Brüsszel elhibázott szankciós politikájának egyenes következménye volt az energiaárak elszabadulása, amely amellett, hogy 2023-ban egész Európa inflációját az egekbe lökte, a családokra is óriási terhet rakott.

Hozzátette, Magyarországon a rezsitámogatás átlagosan havi 181 ezer forint értékben segíti a családokat, így ma Európában itt a legolcsóbb a rezsi.

"A dollárbaloldal hozzáállását ismerjük, hiszen ők be sem vezették volna a rezsicsökkentést sőt, ha ők lennének hatalmon, ki is vezették volna azt" - fogalmazott a politikus.

Hangsúlyozta, Brüsszel is nyílt hadjáratba kezdett a rezsitámogatás ellen, hiszen hivatalos állásfoglalásukban azt mondták, hogy "az energiatámogatási intézkedéseket fokozatosan meg kell szüntetni".

Nacsa Lőrinc úgy folytatta, hogy a nemzeti konzultációban a magyar emberek elmondták a véleményüket minderről: "egyértelmű üzenetet küldtünk Brüsszelnek, hogy el a kezekkel a rezsitámogatástól. A Fidesz-KDNP éppen ezért továbbra is ki fog állni a rezsicsökkentés mellett és nem hagyjuk, hogy Brüsszel újabb terheket rakjon a magyar emberek vállára" - emelte ki a KDNP frakcióvezető-helyettese.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során