Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Február 19. 07:13, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

MSZP: új nemzeti légitársaság kell

MSZP: új nemzeti légitársaság kell

Új, üzleti alapokon működő légitársaság felállítását sürgette szombaton Józsa István, az MSZP gazdasági ügyekért felelős frakcióvezető-helyettese.

Az ellenzéki politikus szerint még meg vannak az alapok az újrakezdéshez. Az LMP a volt Malév-dolgozók állami támogatására kéri a kormányt.


Józsa István szerint nem csak lehetséges egy piacképes nemzeti légitársaság létrehozása – de szükséges is, miután az idegenforgalom visszaesett és a külföldi cégek fokozták aktivitásukat Magyarországon. Az MSZP-s képviselő hangsúlyozta, a Malév terheitől megszabaduló új nemzeti légitársaság átgondolt stratégiával piaci alapokon is rentábilis lehet, felállításához pedig még megvan a szükséges tehetség és tudás.


Józsa – aki a kormány tétovaságának és a Malév-vezetés ügyetlenségének tudta be a csődöt – arra is rámutatott, hogy a társaság alapításával nem szabad megvárni a Malév csődjét vizsgáló parlamenti bizottság munkájának végét, hiszen ez nagy időveszteség lenne, ami a piaci indulás esélyét is rontja. A politikus megerősítette, részt vesznek a bizottság munkájában, de a szerinte úgy lenne korrekt, ha a testület a Malév 1990-2012 közötti működését vizsgálja.

***


A legfrissebb hírek szerint a Malév dolgozók kifizetésére sincs már elég pénz” – írja közleményében az LMP, egyúttal felszólítva a kormányt: gondoskodjon megfelelően az állami vállalat munkavállalóiról. A párt szerint azonnali válságkezelő lépésekre van szükség a munkahelyüket elvesztő alkalmazottak, az érintett vállalkozások, valamint a helyi önkormányzat bevonásával.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk