Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Július 13. 15:01, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Meztelenül az utcán kóborló kisfiún segítettek

Meztelenül az utcán kóborló kisfiún segítettek

Meztelenül az utcán kóborló kisfiút vittek haza a dunakeszi járőrök.

Egy járókelőnek tűnt fel 2021. július 9-én délelőtt egy meztelenül sétáló kisfiú Dunakeszi egyik utcájában. Mivel vele nem állt szóba, hívta a rendőrséget.
A vegyes járőrpár női tagja - egy 4 és egy 3 éves testvérpár gyakorló anyukája - szólította meg rutinosan az akkor már egy kölcsönpólóban, és a környékről összesereglett felnőttek gyűrűjében zavartan és ijedten álldogáló gyermeket.

Bemutatkozott neki, elmondta, hogy rendőr, és megbízhat benne. A kisfiú barátságosan és közlékenyen válaszolt kérdéseire, elárulta keresztnevét és azt is, hogy 4 éves – mint utóbb kiderült idősebbnek mondta magát, mint amennyi, hiszen januárban lett három esztendős. Azt is elmondta, hogy bölcsődés, de nem tudta, hol, a szülei nevére vonatkozó kérdésekre csak „Anya” és „Apa” választ tudott adni, lakcímét nem ismerte. A főtörzsőrmester hívó szavára szívesen beült a szolgálati autóba, majd együtt indultak a közeli ügyeletes bölcsődébe, ott azonban nem ismerte fel senki. Míg a rendőrnő az udvaron játszva terelte el a kisfiú figyelmét, társa az intézményvezető segítségével megtudta, ki is ő valójában. Miközben a gyermek édesanyjával felvették a kapcsolatot, a többi érdeklődő bölcsődés körbe vette a rendőrnőt, minden felszerelését, ruhadarabját tüzetesen megszemlélte és mindegyikhez magyarázatot várt. Az előre nem tervezett bemutató, a tea és a keksz elfogyasztása után indulhattak csak útnak.

A rendőrök a gyermek édesanyjától megtudták, a kicsi felügyeletével a nagypapát bízták meg, aki lánya telefonhívásáig nem is tudta, hogy unokája eltűnt, tévét nézett.
A kisfiút az ideiglenes egyenruhás felügyelet után épen és egészségesen hazavitték.
A 66 éves nagypapa esetleges büntetőjogi felelősségét a Dunakeszi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során