Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Augusztus 30. 17:52, kedd | Helyi
Forrás: DÖPTE

Lezárult a „Konda-völgy éve” programsorozat

Lezárult a „Konda-völgy éve” programsorozat

A szombati záró rendezvénnyel véget ért az a közel egy éves értékmegőrző és -teremtő munka, melyet a Dombóvári Önkéntes Polgári Természetőr Egyesület végzett. A rendezvény mellett a program eredményeiről is írunk.

Dávid Gyula, az egyesület elnöke kérdésünkre elmondta, hogy az egy év alatt több túrát szervezetek és megannyi előadást bonyolítottak le a természet iránt érdeklődők számára. Programjuk megvalósításához jelentős támogatást biztosított Dombóvár Város Önkormányzata és a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás pályázata. A minisztériumi támogatásból valósult meg a záró rendezvény is.

Olyan neves előadókat sikerült megnyerniük, akik szakmájukban elismert munkát végeznek. Így tartott előadást a szekszárdi Zöldtárs Alapítvány elnöke, Baka György a környezet- és klímavédelem fontosságáról, valamint Nagy Gábor, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Területfelügyelője és vadászati referense az aranysakál hazai előfordulásáról. Az előadásoknak gyakorlati része is volt. Klitzsch Ildikó a dombóvári Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium pedagógusa vízminőség vizsgálatokat végzett, melybe aktívan bevonta a jelenlévőket.

A program zárásaként levetítették azt, a közel tízperces dokumentumfilmet, amely a Kis-Konda-patak völgyét mutatja be.

Dávid Gyula hozzátette, hogy több kiadvány is napvilágot látott az egy év alatt. Információs térkép készült a teljes Konda-völgyről. Kiegészítették a területet bemutató információs füzetet, felújítottak több köztéri táblát, átereszeket tisztítottak ki, tájékoztató táblákat helyezve ki a Szilfás-puszta és Szakcs közötti szakaszra. Szakcson a Konda-patak forrásának környezetét tették rendbe, táblát és pihenőpadot helyeztek ki, valamint emlékfát ültettek. Védárokkal óvták meg a Konda-völgy felső szakaszát. Összesen 150 méter hosszan alakítottak ki itt szikkasztóárkot. Ezzel elkerülhető lesz, hogy a mezőgazdasági területekről lemosódó talaj a Konda-patakba áramoljon.

Becsléseik szerint több százan vettek részt a programban, a legfiatalabbaktól az idősebb korosztályig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.