Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. November 04. 14:52, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Levágták az ország legnagyobb mangalicáját

Levágták az ország legnagyobb mangalicáját

Az ország legnagyobb mangalicáját mérlegelik az óbudai Rozmaring vendéglő udvarán 2012. november 4-én. A közel 300 kilós mangalicából mintegy 200 kilogramm kolbászt készítenek rászoruló gyermekek számára a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség Zrt. jótékonysági akciója keretében.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak és a Harcművészek az Egészséges Gyermekekért (HEGYEM) Nonprofit Kft.-nek ajánlották fel azt a 200 kilogrammos kolbászt, amelyet Magyarország legnagyobb mangalicájából készítettek vasárnap Budapesten a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség Zrt. (MIKSZ) kezdeményezésére. Erdei Zsolt, a szövetség jótékonysági nagykövete vezetésével egy mintegy 260 kilós állatból készítették el a 200 kilogrammos kolbászt. Az állatot a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete ajánlotta fel - tájékoztatta az MTI-t az esemény kommunikációját végző cég.
A MIKSZ a magyar termelőkkel összefogva vasárnap elindította karácsony előtti jótékonysági élelmiszergyűjtését, amelynek célja, hogy a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Gyermekétkeztetési Programjának és a HEGYEM gyermekeinek egy tonna élelmiszert gyűjtsön össze. Ehhez a mennyiséghez a vásáron kijelölt helyeken bárki hozzáadhat bármilyen alapélelmiszert, mivel az akciót folytatják a 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárán, a Millenárison november 16-18. között.
"Célunk az egy tonna elérése. Ekkora mennyiségű élelmiszerrel szeretnénk segíteni a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Gyermekétkeztetési Programját és a HEGYEM Nonprofit Kft-t." - idézte a közlemény Pap Krisztiánt, a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség (MIKSZ) vezérigazgatóját, aki hozzátette: "ma hozzávetőleg 15 000 gyermek éhezik Magyarországon, a közelgő ünnepek alkalmával egyik legfontosabb feladatunknak tekintjük, hogy rajtuk is segítsünk".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során