Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2011. November 26. 14:11, szombat | Helyi sport
Forrás: dombovarikosarsuli.hu, oselions.hu, kosarsport.hu

Kosárlabda: az Oroszlányt fogadja a Dombóvár ma este

Kosárlabda: az Oroszlányt fogadja a Dombóvár ma este

A DVMSE-csarnokban november 26-án 18 órakor kezdődő NB II-es meccsen a házigazda Dombóvári Kosárlabda Suli az Oroszlányi SE ellen játszik. A két gárda eddigi szezonbeli eredményeit tekintjük át.

Az oroszlányi At-x OSE-Lions az NB II. Nyugati csoportjának idei szezonját a Pápai KC elleni 72:58-as hazai győzelemmel kezdte - utóbbiak ezzel eddigi egyetlen vereségüket szenvedték el -, majd idegenben kikapott a Soproni Tigrisektől 57:69-re. A következő meccsükön az oroszlányiak odahaza 52:63-ra maradtak alul a bajnokságot jelenleg vezető Szombathelyi Egyetem SE ellen. Ezután viszont zsinórban két győzelemmel folytatták. Előbb idegenben múlták felül a Siófoki Kosársulit 63:58 arányban, majd legutóbb a sereghajtó Murafém-Kanizsa KKSE'11 ellen hazai pályán hozták a papírformát 82:50-re. Azaz a Dombóvár elleni meccsnek a tabella hetedik helyén, öt mérkőzésből három győzelemmel és két vereséggel, 326:298-as pontaránnyal vág neki az Oroszlány.

A tavalyi összeállításához képest több visszatérő rutinos játékossal is erősítő Dombóvári Kosárlabda Suli a bajnokságot szintén hazai meccsel kezdte: a tabella jelenlegi harmadik helyezettje, a Zalaegerszegi KK ellen győztek 102:80-ra. Ami sikerült az Oroszlánynak, az nem jött össze viszont a november 26-i ellenfelüknek. A két meghatározó játékosát - Gubi Viktort és Tamás Pétert - sérülés miatt nélkülöző Kosárlabda Suli ugyanis hazai pályán 85:89-re kikapott a Pápától. De a mai vendéglátók - még mindig tartalékosan - bravúros idegenbeli győzelemmel folytatták a bajnokságot. Szoros mérkőzésen 71:68-ra győzték le az Oroszlányt is felülmúló Soproni Tigriseket azok barlangjában, ahol ez állítólag öt éve nem sikerült senkinek. A Gubi Viktort már újra a pályán tudó Dombóvár legutóbb nehéz meccsen 70:66-ra tudta felülmúlni a Szekszárdot annak otthonában.

Ha minden Halmai Balázs edző tervei szerint alakul, a - négy lejátszott meccsből három győzelemmel, egy vereséggel és 328:303-as gólaránnyal a bajnokság negyedik helyén tanyázó - Dombóvári Kosárlabda Suli már Tamás Péterrel is kiegészülve várhatja az Oroszlány elleni folytatást.

A két csapat eddigi szereplése alapján viszonylag kiegyensúlyozott küzdelmet hozó, de a házigazdák győzelmével végződő mérkőzésre számítunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.