Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2018. Október 18. 13:52, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Környezetvédelem és iskolaválasztás volt a téma az óvodai workshopokon

Környezetvédelem és iskolaválasztás volt a téma az óvodai workshopokon

A Zöld Liget Óvodában a fenntartható fejlődés témakörében a környezetvédelmet helyezték a foglalkozás középpontjába. A Százszorszép Óvodában a nagycsoportos gyerekek szüleinek rendeztek továbbtanulási-iskolaválasztási fórumot.

A Humán kapacitások fejlesztése a dombóvári járásban komplex óvodai szolgáltatásfejlesztés-program keretében tartanak a város önkormányzatának tulajdonában lévő és általa működtetett helyi gyermekintézményekben szemléletformáló workshopokat.

A Zöld Liget Óvodában a fenntartható fejlődés témakörében a környezetvédelmet helyezték az október 16-i foglalkozás középpontjába a pedagógusok. A csöppségek és szüleik előbb tájékoztatást kaptak a szelektív hulladékgyűjtés és a különböző anyagok újrahasznosításának jelentőségéről, majd játékos formában az óvónők megmutatták nekik azt, hogy mivel tudnak ők is hozzájárulni bolygónk megóvásához. Vajdics Hajnalka tagintézmény-vezető interaktív előadása során arra hívta fel a figyelmet, hogy elsősorban a víz- és a talajszennyezés, valamint a füst okozza a legnagyobb gondokat. Az emberiség által beteggé tett Föld meggyógyulása érdekében sokat tehetnek azok a „kis doktornénik és doktorbácsik”, akiket a foglalkozás során képeztek ki. A gyerekek megtanulhatták többek között azt, hogy milyen kommunális szemetet melyik gyűjtőbe kell dobni.
A Százszorszép Óvodában október 17-én a nagycsoportos gyerekek szüleinek rendeztek továbbtanulási-iskolaválasztási fórumot. A helybeli alapfokú oktatási intézményeket és az általuk kínált különféle speciális szolgáltatásokat azok egy-egy képviselője mutatta be az érdeklődőknek. A pedagógusok az anyukáknak és az apukáknak az iskolaérettségről is beszéltek. Annak megállapítása érdekében minden nagycsoportos óvodásnál elvégeznek egy beszéd-, matematika- és értelmi képesség-tesztet. Az eredménytől teszik függővé azt, hogy az óvónők a szülőknek a gyerekeikkel kapcsolatban milyen ajánlást tesznek az iskolaválasztás tekintetében. A felelős és tudatos döntés meghozatalához nagyban hozzájárulhatnak az ilyen és ehhez hasonló szemléletformáló workshopok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.