Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. November 01. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kezdődik az országos digitális átállás

Kezdődik az országos digitális átállás

Elindította az országos digitális átállás folyamatát Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke, Piller András, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója és Karvalics Ottó polgármester közös sajtótájékoztatón szerdán Barcson.

A digitális átállás során legkésőbb 2014. december 31-ig az analóg műsorterjesztés helyébe a digitális műsorterjesztés lép. A tévénézők számára az átállás az eddig megszokott három csatorna (m1, RTL Klub, TV2) mellett plusz négy tévécsatorna és három rádió ingyenes vételét teszi lehetővé. A digitális vétel emellett jobb kép- és hangminőséget biztosít, és olyan kiegészítő szolgáltatások igénybe vételét is lehetővé teszi, mint az elektronikus műsorújság vagy a gyermekvédelmi zár, amellyel a kiskorúak számára nem ajánlott csatornák kódolhatók.

Az átálláshoz szükséges technikai feltételek megteremtésében az állam minden rászoruló jogosult számára támogatást ad.

Szalai Annamária a digitális átállás biztonságos megvalósításáért felelős Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke elmondta: „Az átállás során az NMHH kiemelt figyelmet fordít azokra, akik saját erejükből nem tudják beszerezni a korszerűbb televíziózáshoz szükséges eszközöket. A jogosultak számára a digitális adás vételéhez szükséges berendezéseket és a beszerelésben segédkező szakembereket biztosítunk. Hatóságunk feladata, hogy a tájékozódáshoz, a tudáshoz és a kulturális értékekhez való szabad hozzáférés lehetőségét a televíziókészülékeken keresztül is egyenlő eséllyel tegye elérhetővé mindenki számára. Önhibáján kívül senki nem maradhat televízióadás nélkül, sehol nem sötétülhet el egyetlen tévéképernyő sem.”

Piller András az Antenna Hungária vezérigazgatója kifejtette, az Antenna Hungária a digitális földfelszíni műsorszórás szolgáltatásával a lakosság 98 százalékát eléri. Mint mondta, az AH felkészült arra, hogy a digitális átállás biztonságosan megtörténjen. „Mindent megteszünk azért, hogy a televíziónézők ne maradjanak televíziós szolgáltatás nélkül a digitális átállás során sem. A folyamat biztonságát a legkiválóbb szakemberek és a legmodernebb technológia csatasorba állításával támogatjuk” – tette hozzá a vezérigazgató.

Karvalics Ottó, Barcs polgármestere sikeresnek ítélte az NMHH a városban végrehajtott tesztprogramját, és kiemelte azt a segítséget, amit a rászoruló jogosultak kaptak a hatóság részéről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata