Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Február 11. 07:58, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Jó ötlet a Balaton, ha nem így akar szórakozni az ember

Jó ötlet a Balaton, ha nem így akar szórakozni az ember

A Balatonon kialakult 15-23 centiméter vastag jég a parti sávban már alkalmas a sportolásra. Egyre több helyen ingyenes jégpályákat és a hétvégén különleges téli programokat kínál a „magyar tenger”.

Hummerrel ne próbálkozzunk! - MTI Fotó: Nagy Lajos

Győrffy Árpád, a balatoni jégpályákról folyamatosan információkat közlő Balatontipp.hu oldal szerkesztője az MTI-nek pénteken elmondta: tapasztalatai szerint a legjobb és legkomfortosabb feltételeket idén is azokon a településeken biztosítják, ahol már több éve hagyománya van a korcsolyázók kiszolgálásának.

Ilyen, a hét minden napján nyitva tartó jégpálya található a keszthelyi Városi strandon, a füredi Esterházy strandon, a balatonfűzfői Föveny strandon és a siófoki Ezüstparton. Itt a kijelölt pályáknál a folyamatos takarítás és a meleg italokat árusító büfék mellett illemhelyeket is működtetnek, többnyire korcsolyát, fakutyát is kölcsönöznek, zenét is szolgáltatnak, és Siófok kivételével még világítást is biztosítanak az esti órákban, hogy tovább lehessen korcsolyázni. Keszthelyen szombat délután jégdiszkóval fokozzák a hangulatot.

Sok helyen szerveztek a kijelölt, így ellenőrzött és takarított jégpályákra jeges programokat a hétvégére. Balatonfenyvesen a Csalogány közi strandon szombaton 11 órától zenés programmal, karaoke versennyel és diszkóval várják a szabadlevegőre és jégre vágyókat. Fonyódon a város központi részén lévő Sándor telepi strand jegén szombaton 13 órától szerveznek jégkarnevált. Balatonalmádiban a Wesselényi strandon szombaton és vasárnap 10-16 óráig zenés, játékos programokkal, jelmezversennyel szórakoztatják a látogatókat. Itt a vállalkozó kedvűek egyebek közt váltó versenyeken, fakutyázásban, szánkó- és kötélhúzásban, valamint limbózásban mérhetik össze az ügyességüket.

Vonyarcvashegyen a Lido strandon szombaton 13 órától jégrandit tartanak, egybekötve a Jégszobrász Művésztelep megnyitásával. A programban itt a jeges ügyességi játékok mellett zumba és diszkó is szerepel. Alsóörsön a strandon vasárnap 14 órakor kezdődik a jégkarnevál, jégkorong és búvár bemutatóval, ahol díjazzák a legérdekesebb jelmezeket, továbbá az önkormányzat forralt borral és teával kedveskedik a résztvevőknek.

A zánkai strandon vasárnap délután 14 órakor kezdődő jeges strandpartyn a helyi gyógyfüves szakértőknek, kertbarátoknak köszönhetően különleges forralt borokra, teákra lehet számítani. Balatonföldváron a Fesztivál tér előtti területen lehet korcsolyázni, de a szombatra tervezett jégkarnevált és hoki-bajnokságot egyelőre lefújták a jég bizonytalan minősége miatt.

Balatonkenesén a Vak Bottyán strand területén pénteken jelölték ki az egyik legújabb jégpályát. Badacsonytomajon illetve Badacsonyban továbbra sincs még hivatalosan kijelölt pálya, de a tomaji strandon és a 71-es főút mellett Tomaj és Örs között található Büdös-tavon korcsolyázásra alkalmas a jég.

Címkék: balaton, Hummer, jég, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.