Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 11. 07:23, vasárnap | Életmód
Forrás: HírTV

Ismét futottak a rákkutatásért

Ismét futottak a rákkutatásért

Tizenkilencedik alkalommal rajtolt el a Fuss a Rákkutatásért Alapítvány, a magyar-kínai gazdasági kamara és a VOSZ jótékonysági futóversenye.

A rendezvény segítségével 1997 óta több mint 150 millió forint értékben jutottak nagy értékű, világszínvonalú berendezésekhez a magyarországi rákkutatással foglalkozó szakemberek. Az Országos Polgárőr Szövetség az alapítvány támogatására gyűjtést is szervezett. A befolyt kétmillió forintot a versenyen adták át.

„Ez egy szörnyű betegség, aminek még mindig nincs meg a megoldása, és legalább egy kis porszemet mi is tudunk gyűjteni” – fogalmazott Takács Ildikó, a Fuss a Rákkutatásért Alapítvány létrehozója. Elmondta: „mi nem pénzt adományozunk, hanem műszert veszünk. Senki nem kap az alapítvány szervező csapatából egy fillért sem”. (pr)

hírTV

Címkék: rák

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.