Városlista
2022. június 29, szerda - Péter, Pál

Hírek

2022. Június 22. 09:24, szerda | Helyi

Idén is körbemotorozták a Balatont Babettákkal

Idén is körbemotorozták a Balatont Babettákkal

Az idei évben már VI. alkalommal került megrendezésre a dombóvári kezdeményezésű Babetta Túra.

A túra 2 napos volt, múlt hétvégén kerültük meg a Balatont leginkább Babettákkal, illetve egyéb régi, retró kismotorokkal.

Elmondható, hogy már egy összekovácsolt, jó baráti társasággal az ország nagyon sok pontjáról érkeztek: Szeged, Komárom, Lippó és Pest környékéről is. Mint minden évben, most is csatlakoztak új személyek, sőt csapatok. Szombaton 54 fővel vágtunk neki a túrának, és persze most sem volt zökkenőmentes.

Kettő motor is annyira megadta magát, hogy nem sikerült a szállásra érni, ami Révfülöpön volt. Ezeken kívül kisebb szerelésekkel megúsztuk a két napot. Sőt, mivel még nem indult be a szezon, így sikerült elég nagy távokat megtennünk együtt, és a kevesebb szerelés több időt adott a pihenőkre, lángosra és fürdésre.

Hogy miről szól a túra? Retró mocik és a Balaton szerelmesei egy jó baráti társaságban végig motorozzák a magyar tengert, mosolyt csalva az éppen arra járók arcára.

Minden túra tartogat újdonságokat, tavaly már volt külföldi résztvevő a szerb határ mellől. Idén pedig már női résztvevő is jelentkezett, aki nagyon ügyesen vitte célba a Babettáját Siófokra, ami a kiindulási pontunk is volt. Illetve már egyre népszerűbb az apa-fia páros, így mondható, mára családi program is lett.

Mint minden évben, így idén is nyomon követhettek minket a Facebook-on az élő bejelentkezések által azok, akik nem tudtak részt venni, de szívesen figyelték, hogy alakul a VI. Babetta túra. Köszönet a résztvevőknek és szponzoroknak.
Jövőre újra nekivágunk!

Üdv: Balogh László (Lackó)

Címkék: babetta, balaton

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 28. 16:01, kedd | Helyi

Tájékoztatás ügyfélfogadás változásról

A Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal Dombóvár, Bezerédj u. 14. szám alatt lévő telephelyén (Koronás Udvarház) 2022. 06. 28–2022. 07. 15. napjáig az ügyfélfogadás az alábbiak szerint módosul:

2022. Június 28. 08:48, kedd | Helyi

Az 1944-es újdombóvári bombázás áldozataira emlékeztek

Hagyomány szerint a Dombóvári Városvédő és Városszépítő Egyesület szervezésében emlékeztek az 1944-es újdombóvári bombázás áldozataira.

2022. Június 27. 08:37, hétfő | Helyi

Makovecz Imre „Ég és föld közötti építészet”

Makovecz Imre „ég és föld közötti építészet” című szabadtéri kiállításának megnyitóját tartották a Dombóvári Művelődési Ház előtt.

2022. Június 25. 15:49, szombat | Helyi

A tehetség mindenkié

Kaposvár, Győr, Budapest, Szolnok, Zalaszentgrót, Pécs, Tamási, Segesd után Dombóváron nyílt meg a második „…Benned a létra” országos vándorkiállítás, az egy éves programsorozat zárórendezvényeként.