Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Február 11. 18:00, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Háromszáznál is több vízóra fagyott el a régióban

Háromszáznál is több vízóra fagyott el a régióban

Több mint háromszáz vízmérő fagyott el a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. szolgáltatási területén az elmúlt napok rendkívül hideg időjárása miatt. A cseréről a tulajdonosoknak a saját költségükre kell gondoskodniuk.

A cégnek az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint a vízórák fagytól való védelme a tulajdonos feladata. Amennyiben ezt nem tette meg, és emiatt az órát le kell cserélni, az a károsultnak 27 ezer forintjába kerül.

A gondatlanság tehát nem csupán kellemetlenséget, de komoly anyagi terhet is jelent a fogyasztóknak - figyelmeztetett a szolgáltató. Közlésük szerint, ha a vízmérő mellett a kapcsolódó szerelvények is elfagynak, és emiatt jelentős mennyiségű ivóvíz folyik el a környezetbe, akkor a szokásos havi számla összege a sokszorosára, akár több százezer forintra is rúghat, mivel a szolgáltatott ivóvíz ellenértékét ilyen esetben is ki kell fizetni.

A DRV tájékoztatása szerint az elmúlt héten két-háromszorosára nőtt a hibabejelentések száma. Mivel a bejelentők többsége az ingatlanokat folyamatosan használó állandó fogyasztó, így feltételezhető, hogy a nyaralótulajdonosok még nem is szembesültek az esetleges problémákkal - írták.

A házi vezetékhálózatok problémái ellenére a DRV Zrt. folyamatosan biztosítja az ivóvízellátást, az elfagyott mérőket a hibabejelentést követően szakembereik kicserélik - olvasható a közleményben, amelyből az is kiderül, hogy a lakossági vízmérők cseréje február első hetében összességében több mint 8 millió forintba került.

Fotó: projekt-home.blogspot.com

Címkék: elfagyás, fagy, vízóra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.