Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Január 01. 23:37, vasárnap | Helyi
Forrás: tudósítónk, Dombóvár Hírcentrum

Harminckét éve már, hogy megszűnt a gazdasági vasút - képgalériával

Harminckét éve már, hogy megszűnt a gazdasági vasút - képgalériával

Nem telhetett el ez a december 31-e sem úgy, hogy hagyományőrzők kis csoportja meg ne emlékezzen arról, hogy 1979-ben ezen a napon jártak utoljára a Dombóvári Gazdasági Vasút szerelvényei.

Az egykori felvételi épületnél - a mai természetőr bázisnál - először 2009 utolsó napján jöttek össze az emlékezők. Azóta minden Szilveszter délelőtt ott találjuk őket a Gyár utcában.

Erky-Nagy Dániel beszédében megemlékezett az egykor Dombóvárt Nosztányon és Göllén át Csoma-Szabadival összekötő nyomvonalon működő Gazdasági Vasútról, a GV-ről. A nosztalgiázók szószólója hasonlóképpen tett az 1980-tól 1984-ig működő egyvágányú Úttörővasúttal is, amelynek szerelvényei Dombóvár és Tüske között jártak. Még ennek leállítása után is tíz év telt el addig, amíg a kisvasút sorsa végleg megpecsételődött. 1994-re ugyanis a sínpálya utolsó darabjait is elbontották.

A csoport azzal is lerótta a kegyeletét az egykori GV előtt, hogy az épület ajtajára két évvel ezelőtt felcsavarozott, „1979 2009” feliratú réztáblánál az emlékezésük jeléül koszorút helyeztek el.

Képgalériánkat a hírünk címsora alatti "kapcsolódó galéria" hivatkozásra, vagy ha kényelmesebb, a lenti képre kattintva nyithatja meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!