Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. December 31. 22:37, szombat | Helyi
Forrás: hírszerkesztőnk

Futottak, futottak és Marikának (?) malaca lett Tőttősön - képgalériával

Futottak, futottak és Marikának (?) malaca lett Tőttősön - képgalériával

Tizenkettedik alkalommal hozta tető alá szilveszteri futását a csikóstőttősi önkormányzat. Helyesebben a közel százhúsz nevező jelentős része csak egy időre ment tető alá, a futást a falu szabad ege alatt abszolválták.

A pajtaszínháztól Pintér Szilárd bürgermeister vezényletével, riasztópisztoly dörrenésére startoló és 2000 futólépés megtétele után oda visszatérő lelkes indulók körülötti teret a tea és a forraltbor édeskés, bódítóan fűszeres, kellemes illata töltötte ki. Legalábbis leginkább. Mivel volt ott valami, ami csempészett némi ellenanyagot a levegőbe. És ezt a valamit hosszas szaglászás után egy malacban vélte felfedezni helyi híreink helyszínen tartózkodó szerkesztője.

Miután a gyerekek versenyét megnyerő Esküdt Mihály, a nőknél győzedelmeskedő László Istvánné és a férfiak között első Óbert Roland átvette méltó jutalmát, elközelgett a futáslevezetés azon szakasza, amely felvezette a szagontó elkerülhetetlen tulajdonoscseréjét. Röviden: jött a tombolasorsolás.

A kezdetben érdekes módon a szervezőknek kedvező, semmissé is tett, de kellő derültséget okozó húzások után semleges terepre tévedt a sorsolás. A sok vonzó nyereményt követően végre a gyerekekkel a rekeszek mögül farkasszemet néző malacka is rátalált új, boldog tulajdonosára. A totálisan meglepett Marika volt az (már ha a nagy izgalmak közt jól jegyezte meg munkatársunk a nevét), akinek első gondolata azonnal az volt, hová is tegye. Lehet, hogy az aranyosból nem is lett nemsokára finom…

Ha nem kíváncsi képgalériánkra, véletlenül se klikkeljen a hírünk címsora alatti „kapcsolódó galéria” hivatkozásra vagy a lenti képre!

Viszont így vagy úgy, boldog új évet kívánunk!


Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.