Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Március 15. 07:07, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Fesztivál kavalkád a Kultúra Városában - így készül Pécs

Fesztivál kavalkád a Kultúra Városában - így készül Pécs

Pécs 2012-ben megújult koncepcióval kezdi a fesztiválszezont. A már megszokott, sikeres programok mellett új színek kerülnek fel a palettára.

A kulturális főváros program sikeres elemeit ötvözik egy új köntösbe öltöztetett, pezsgő, érzékeket felbolydító, „fűszeres” kavalkáddal. A már klasszikusnak számító POSZT, Szabadtéri Játékok és Sétatér Fesztivál mellé új színek, új fűszerek kerülnek.

Ilyen lesz a Régiók Koccintása: a hazai mellett bemutatkoznak a horvátországi, erdélyi, szlovén, burgenlandi és szlovák határ menti borok, hagyományos ételek, és kulturális hagyományok is. Emellett bordalokkal és kulturális bemutatókkal csalogatják a szervezők a vendégeket.

A Zsolnay Fesztivál a Zsolnay-szellemiség tökéletes újraszületését, a tradíciók és a pionír-szellem találkozását, az építészeti változatosságot és a terek sokszínűségét mutatja meg, szóval valami olyasmit, ami már elsőre is magával ragad és megunhatatlan. Az I. Zsolnay Fesztivál a Zsolnay Kulturális Negyed nyitórendezvénye, egyszersmind hagyományteremtő összművészeti fesztiválja. A Fesztivál programjában helyet kapnak olyan kiváló hazai és a nemzetközi fellépők, akik Pécsre és a fesztiválra tudják irányítani az ország figyelmét.

A Pécsi Nemzetközi Fűszerünnep a szabadtéri grillezés és a zöldfűszerek nemzetközi örömünnepe lesz, a nevező csapatok a városban szedhető fűszernövényekkel ízesítenek, a résztvevők között köszönthetjük a hazai és a nemzetközi gasztro- és médiavilág ismert személyiségeit.

A Világegyetem Fesztivál idején Pécs a nemzetközi egyetemi világ pódiumává válik. A Zenélő Egyetem szakmai ötleteivel és Beck Zoltán szakmai vezetésével a hazai könnyűzenei fesztiválok sorában kitörési pontot jelent, amely progresszivitása és nemzetközisége révén hamar eredményeket hozhat Pécsnek. A Világegyetem Fesztivált követően kezdődik a városban a ZEN nyári egyeteme.

A Pécsi Nemzetközi Pezsgő és Bor Fesztivál a hazai borfesztivál-beidegződésekkel szakító kulináris fesztivál a magyar és külföldi - idén elsősorban horvát - résztvevőkkel, kiegészítő jazz-programokkal.
Vagyis elmondhatjuk, hogy idén Pécsett a kultúra olyan érdekes, akár a legváltozatosabb kalandpark, hogy olyan tartalmas, akár egy időutazás, hogy úgy kikapcsol és feltölt, mint a tengerpart vagy a wellness, vagyis Pécs azt mondja országnak-világnak, hogy a kultúra megfűszerezi az életet. Ezért jó itt élni és dolgozni, és ezért várunk ide évről-évre növekvő számú vendéget. Mert Pécs megfűszerezi az életet.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;