Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2017. Május 30. 09:22, kedd | Külföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Embert ölt egy tigris Angliában

Embert ölt egy tigris Angliában

Tisztázatlan körülmények között megölt egy állatgondozót egy tigris Angliában, a Hamerton Zoo Parkban hétfőn.

A Londontól 130 kilométerre északra, Cambridgeshire megyében lévő állatkertben a déli órákban történt a tragédia, de a rendőrség csak este adott szűkszavú tájékoztatást a nagyszabású bevetéssel és az állatkert teljes kiürítésével járó balesetről.

A közlemény szerint "tigris ment be egy kifutóba, ahol egy női alkalmazott tartózkodott. Sajnos az állatgondozó a helyszínen életét vesztette".

A hatóságok először csak "súlyos incidensről" beszéltek, míg a média az állatkert evakuálásáról, a látogatók pánikszerű meneküléséről, kaotikus állapotokról vélt tudni.

A hatóságok és az állatkert esti közleménye hangsúlyozza, hogy egyetlen vadállat sem szabadult el, és a látogatók egy percig sem voltak veszélyben.

A megtámadott állatgondozóhoz mentőhelikoptert hívtak, de már nem tudták megmenteni az életét.

A történtekről későbbre ígértek bővebb tájékoztatást. Az állatkerti közlemény szerint "furcsa baleset" történt.

Az 1990-ben alapított tízhektáros vadasparkban mintegy ötszáz állat él, köztük maláj és bengáli tigrisek, gepárdok, farkasok, kenguruk, hüllők, madarak és háziállatok is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.

2024. Június 06. 09:26, csütörtök | Külföld

Csehországban összeütközött két vonat, négyen meghaltak, többen megsérültek

Négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat - jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió.

2024. Június 06. 06:00, csütörtök | Külföld

Fico elleni merénylet - Tovább javult a szlovák kormányfő állapota

Tovább javult Robert Fico szlovák miniszterelnök egészségi állapota, s gyógyulásának folyamata gyorsabb lehet a korábban feltételezettnél - jelentette be Robert Kalinák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes Pozsonyban szerdán.