Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2011. Január 12. 15:40, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

Egy gyereket is megzsarolt a dombóvári férfi

Egy gyereket is megzsarolt a dombóvári férfi

Hárman is áldozatul estek annak a dombóvári zsarolónak, akit január 11-én vettek őrizetbe a dombóvári nyomozók. A sértettek között van egy gyermek, egy fiatalkorú diák és egy fiatalember, akit tavaly november óta zsarolt a gyanúsított.

Egy bizalmi állásban dolgozó fiatal férfit először bántalmazással fenyegetett meg a zsaroló, majd azzal, hogy felkeresi a főnökét és azt mondja neki, hogy kábítószeres az alkalmazottja, sőt terjeszti is az „anyagot”.

A megzsarolt 26 éves fiatalember a fenyegetés hatására több alkalommal adott át öt-tízezer forintot a zsarolónak. Alig két hónap alatt összesen mintegy 100000 Ft-ot fizetett ki neki.

A nyomozás során kiderült, hogy nem a fiatalember volt az egyetlen, akitől megpróbált pénzt szerezni a 2010 nyarán hasonló bűncselekmény elkövetése miatt börtönbüntetésből szabadult férfi.

Egy fiatalkorú vidéki tanulót veréssel fenyegetett meg, és telefonjának átadására kényszerítette. A mobiltelefont később mindössze 5000 forintért eladta egy ismerősének. A fiatalkorú sértett a fenyegetés miatt napokig nem mert iskolába menni. Attól félt, hogy összetalálkozik az igen agresszív, gátlástalan ember hírében álló zsarolóval.

A harmadik áldozat egy 13 éves általános iskolás volt, akittanítás után,hazafelé menet az utcán szólított meg a gyanúsított. Tőle 15000 forintot követelt. Közölte vele, hogy amennyiben nem tesz eleget a követelésének másnap, akkor megveri. A gyermeket nagyon megviselte a fenyegetés.

A 20 éves, büntetett előéletű gyanúsítottat 2011. január 11-én, kedden, a délelőtti órákban szökés közben fogták el és állították elő a Dombóvári Rendőrkaptányság rendőrei. Egy gépkocsi rakterében rejtőzködött el, és vidéken élő rokonaihoz készült.

A három rendbeli zsarolás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatott férfi a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást nem tett. Előzetes letartóztatását a nyomozó hatóság kezdeményezte. Amennyiben beigazolódik, hogy ő volt az elkövető, a zsarolásért egytől ötévig terjedő szabadságvesztés szabható ki rá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.