Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. December 31. 18:30, szombat | Helyi
Forrás: dr. Kriston Vízi József

Desszertek és fűszerszámok: a DombóHerb ajánlata az új év kezdetére

Desszertek és fűszerszámok: a DombóHerb ajánlata az új év kezdetére

A Dombóvári Városszépítők egyik kisközössége 2010 végén indította el gyógynövény ismereti foglalkozás-sorozatát. Minden hónap első péntek délutánján találkoztak egymással törzstagok és vendégek.

A Bordi Anna fitoterapeuta vezetésével működő Dombóvári Herbárium alkalmi belátogatói, távoli vendégei között volt neves borász, helyi méhész, az orvoslás széles területén szolgáló gyógyítók, kert-ápolók és környezet-építők, gyógynövény-kutatók fogadták el a meghívást, legutóbb pedig ügyes kezű virágkötő osztotta meg tapasztalatait, hozta el és mutatta be kincsestárát az egybegyűlteknek.

2012 elején - a farsangi időszakra is gondolva - két részben zajlik majd a programfolyam: január 6-án Gábor Sándor mestercukrász a sütemények s a Gábriel Manufaktúra immár legendás édességeinek ízvarázslatáról tart ismertetőt.

Február 3-án pedig a Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola mesterszakácsai a régi lakomák kedvelt fűszerszámait vonultatják fel, hisz' ők az előző években sikerrel szerepeltek a rangos Királyi Szakácsok versengésén, Nagyszakácsiban is.

A rendezvények minden érdeklődő előtt nyitottak és ingyenesek. A január 6-i foglalkozás részletes programja ide kattintva tekinthető meg.


Boldog új esztendőt kívánnak a viszontlátásig

A SZERVEZŐK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!