Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Szeptember 07. 14:19, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Bíróság elé állítja az ügyészség a Margit hídi kőkereszteket letörő fiatalokat

Bíróság elé állítja az ügyészség a Margit hídi kőkereszteket letörő fiatalokat

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé azt a két fiatalt, akik két héttel ezelőtt, ittasan, összesen 6 db kőkeresztet törtek le a Margit hídon lévő műemléki kőkoronákról, és ezzel több százezer forint kárt okoztak.

A vád szerint a vádlottak egy barátjukkal együtt, 2023. augusztus 24-én, éjjel, ittasan indultak el a II. kerületből, egy V. kerületi szórakozóhely felé. A fiatalok éppen a Margit hídon sétáltak át, amikor az egyik fiatal egymás után négy pillérre is felmászott, és az azokon lévő kőkereszteket letörte.

Ezután a három férfi szórakozni ment, majd pár órával később szintén gyalogosan elindultak hazafelé, és ennek során az útjuk ismét a Margit-hídon vezetett át. A hídon áthaladva, mindkét vádlott felmászott egy-egy pillérre, és az azon elhelyezett kőkereszteket is letörték.

A vádlottak a kőkeresztek letörésével összesen 6 műemléki kőkoronát rongáltak meg, és ezzel összesen több mint 400.000 forint kárt okoztak.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a két férfit műemlék megrongálásával elkövetett rongálás bűntette miatt a mai napon gyorsított eljárásban bíróság elé állítja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön