Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. November 29. 19:36, kedd | Sport

Benyó Máté minden szinten előlépett, jövőre csúcsra érne a Peugeottal

Benyó Máté minden szinten előlépett, jövőre csúcsra érne a Peugeottal

A Korda Racing egyik vezérpilótája ismét második helyen végzett a 2022-es Rallycross Magyar Bajnokság Supercar kategóriájában,

de az utolsó két versenyhétvégén új autójával, Peugeot 208 ERX-szel megmutatta, jövőre összejöhet számára a hőn áhított bajnoki cím.


Ha röviden kéne jellemezned az idei szezont, abban a mondatban szerepelne az elégedett szó?
- Visszatekintve az idei szezonra, azt kell hogy mondjam, hogy büszke vagyok arra, amilyen eredményeket az idei évben is le tudtunk tenni az asztalra a csapattal közösen. Úgyhogy igen, elégedett vagyok. De nem titok, egy nagyon eseménydús évünk volt, amiben a csapattal közösen voltunk nagyon lent és nagyon fent is. Együtt éltünk meg kudarcokat és sikereket, ami egy még erősebb egységgé kovácsolt minket.

Holott a szezonod első fele finoman szólva sem sikerült jól, még akkor sem, ha egy versenyen győzni tudtál. Mi volt ennek az oka?
- A 2021-es sikereket hozó Focus RX-el kezdtük a szezont, és rögtön már az első versenyen látszódott, hogy idén is jó tempót tudunk vele diktálni. Ám hiába a jó tempó, sajnos több nem várt probléma akadályozott minket a szezon első felében, és hamar kirajzolódott, hogy így az év végi bajnokságban maximum a második hely lesz elérhető számunkra. Mondom ezt annak ellenére, hogy a szezon első felében is voltak nagyon jó részeredményeink, illetve egy győzelmet is szereztünk a Rabócsiringen.

Azonban a bajnoki idény második fele sokkal jobban sikerült. Ekkora állt össze minden?
- Igen, azt hiszem, ez a legjobb kifejezés, összeállt minden. A greinbachi hétvégét például a változó körülmények között dominálni tudtuk, a döntőig mindent megnyertünk. A döntőre azonban teljesen felszáradt a pálya, és ugyan minimális különbséggel, de másodikként értünk célba. Akkor még nem tudtuk, hogy ez lesz az utolsó közös versenyünk a Focussal, de nagyon örülök, hogy egy ilyen sikeres hétvégével búcsúztunk el egymástól.

Jött az új autó és jött egy új érzés: győzelem. Milyen érzés volt az Eb-t is megjárt, felkészültségében egyébként odavaló Peugeottal megtenni az első kilométereket?
- Számunkra ez volt a legnagyobb forduló pont az évben és az személy szerint az én eddigi karrieremben is. A nyirádi verseny előtt néhány nappal jutottunk hozzá egy Peugeot 208 ERX-hez, ami egy Európa-bajnoki szintű technika és több szempontból is előrelépést jelent számunkra a Fordhoz képest. Néhány kört teszteltünk vele csupán az első közös verseny előtt, és meglepetésre minden előfutamot meg tudtunk nyerni, illetve az elődöntőnket is. A fináléban a hatalmas esőzés következtében azonban nagyon nehézzé váltak a körülmények, és az autót sem ismertem még jól, így rosszul mértem fel a tapadási viszonyokat, aminek az lett a vége, hogy önhibámból kiestem. De már ekkor tudtam, ha összeérünk az autóval, nagy dolgokra lehetünk képesek.

Nem is kellett sokáig várni az első közös győzelemre sem…
- A bajnokság zárása Kakucsringen volt, ahol egészen a döntő futamig második helyen álltunk, de menetről-menetre egyre jobban megismertük az autót. A döntőben pedig győztünk, ezzel feltéve a pontot az i-re, vagy ha az jobban hangzik, a koronát a szezonra. Ugyanis ez a siker azt jelentette, hogy az éves bajnoki értékelésben második helyen végeztünk. Ráadásul ezen az utolsó két versenyen rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk az új autóval kapcsolatban, ami jövőre hozhatja meg az eredményét.

http://facebook.com/kordaracingHU
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: HUNÉP Zrt., Keviép Kft, Fenstherm Kontakt Kft, Watz Építőipari Kft, Tesco Biztosítás, Cofidis Magyarország, Corax-Bioner Zrt, DCS Trans Kft, Sun&Fun, Generálkommandó, Aqua Start Kft, Hetech-Trend Kft, Harmata-94 Kft., Prestige Marketing Kft., Abacus Invest Kft., Tibuktu Bt., Sandlander Kft.

2022. november 29.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.