Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. Augusztus 26. 18:00, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

Baseballütős verés és gumikiszurkálás járt az adósnak

Baseballütős verés és gumikiszurkálás járt az adósnak

Baseballütővel nyomatékosította pénzkövetelését az a 35 éves hőgyészi férfi, aki 38 éves falubeli társával augusztus 23-án 14.30 körül Kurdon kényszerített megállásra egy tűzifaszállítással foglalkozó dombóvári férfit.

Miután személyautóval a tehergépkocsi elé vágtak és megállásra kényszerítették azt, a két férfi felfegyverkezve szállt ki. Az idősebb egy hegyes fémeszközzel sorra kiszúrta az fuvarosautó gumiabroncsait, míg társa egy meg nem fizetett, 240 000 forintos tartozásra hivatkozva több alkalommal megütötte baseballütőjével a teherautóban ülő 38 éves fuvarozót, aki így nyolc napon belül gyógyuló alkarsérülést szenvedett.

Az események hátterében egy korábbi üzlet miatt kialakult elszámolási vita áll. Hogy követelésének még nagyobb súlyt adjon, a baseballütős nem csak bántalmazta az adósát, de a teherautó szélvédőjét és visszapillantó tükrét is összetörte, motorháztetejét megrongálta. Mi több, társával életveszélyesen megfenyegette a dombóvári férfit és a járműben ülő másik személyt arra az esetre, ha értesíteni merik a rendőrséget, illetve ha nem rendezné a sértett az állítólagos tartozását.

A Dombóvári Rendőrkapitányság munkatársai még aznap elfogták és kihallgatták a két büntetlen előéletű hőgyészi férfit felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás, valamint rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Őrizetbe is vették őket, azonban nem kerültek előzetes letartóztatásba, mivel az ügyészség döntése értelmében szabadlábon védekezhetnek.

A felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás miatt kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, a nagyobb kárt okozó (200 000 Ft-ot meghaladó) rongálás elkövetésért három évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.