Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. November 16. 23:24, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

Baleset történt, amikor megégett a csibráki fiú

Baleset történt, amikor megégett a csibráki fiú

Baleset volt annak a tízéves csibráki kisfiúnak az esete, aki szeptemberben szenvedett életveszélyes égési sérüléseket - ezt állapította meg a hatósági eljárás. Játék közben véletlenül gyújtotta meg a nála lévő benzint.

A vizsgálat szerint a gyermek a házuk használaton kívüli helyiségéből vett magához benzint egy befőttes üvegben, melyet játék közben meggyújtott. A benzingőz belobbant, a benzin a gyermek kezére és ruházatára folyt, majd begyulladt. Az öngyilkossági szándék és az idegenkezűség is kizárható. A vizsgálat megállapította, hogy a baleset miatt büntetőjogi felelősség senkit nem terhel.

Mivel állapota miatt a fiút meghallgatni nem lehetett, a rendőrség széles körű adatgyűjtésbe kezdett a cselekmény okának és indítékának, valamint a baleset pontos körülményeinek tisztázása érdekében.

A meghallgatott tanúk vallomása, a tűzvizsgáló jelentése, valamint a rendelkezésre álló orvosi dokumentáció alapján tisztázódtak az eset körülményei. Nem merült fel olyan adat vagy információ, hogy a cselekményt a gyermek szándékosan, akár öngyilkossági szándékkal követte volna el, továbbá az idegenkezűség lehetőségét is kizárták. A vizsgálat eredményeként egyértelműen és teljes bizonyossággal megállapítható, hogy a kisfiú baleset áldozata lett, súlyos, életveszélyes sérüléseit véletlenül okozta saját magának - közölte a rendőrség.

A baleset napján, a délelőtti órákban az iskolákban történt konfliktus alapján a Dombóvári Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított és folytatott le a csibráki fiú osztálytársa ellen garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt. Az eljárást azonban az osztálytárs büntethetőségét kizáró gyermekkorára tekintettel október 12-én megszüntették. Ugyanakkor értesítették a dombóvári jegyzőt, hogy szükség esetén tegyen védő-óvó intézkedéseket.

Sem a büntető, sem a közigazgatási hatósági eljárás során nem merült fel olyan információ mely alapján a két cselekmény között bármilyen ok-okozati összefüggés lett volna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.