Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2022. Február 08. 16:03, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Átlagosan két számjegyű reálbér-emelkedés várható idén

Átlagosan két számjegyű reálbér-emelkedés várható idén

Átlagosan két számjegyű, tíz százalék feletti reálbér-növekedésre számít idén Regős Gábor, a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. makrogazdasági üzletágvezetője.

A szakember az M1 csatornán hétfőn azt mondta: lesz, akinek jobban, és lesz, akinek kevésbé emelkedik a bére, de reményei szerint legalább az infláció mértékét elérik a béremelések.

Hozzátette: a fegyverpénzzel, a családi személyi jövedelemadó-visszatérítéssel és a 13. havi nyugdíjjal sok pénzt kapnak az emberek, ez a gazdaságban a fogyasztás és a megtakarítások növekedésében, valamint a hiteltörlesztésekben is megjelenik. Sokan azok közül, akik hitelmoratóriumot vettek igénybe, törlesztésre fordítják majd a kapott összeget, de minden családnál mások az igények - mondta.

Regős Gábor a műsorban arról is beszélt: Magyarország a három nagy hitelminősítőnél már nem a befektetésre ajánlott kategória alján, hanem feljebb van, és stabil a bizalom az ország iránt.

Címkék: bér, béremelés, reálbér

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket