Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Március 28. 07:01, szerda | Életmód
Forrás: OrintPress

A csokoládé karcsúsít?

A csokoládé karcsúsít?

Egy új kutatás bebizonyította, hogy azok, akik rendszeresen esznek csokoládét, vékonyabbak.

Az eredményeket ezer amerikai étkezési szokásai, kalóriabevitele, BMI értéke (testtömeg-index) és az elhízás gyakorisága alapján mutatták ki.

Az eredmények azt mutatják, hogy azok, akik minden héten rendszeresen esznek egy kis csokoládét, vékonyabbak, mint azok, akik csak alkalmanként fogyasztanak az édes élvezetből. Ennek oka a szakértők szerint, hogy annak ellenére, hogy a csokoládé tele van kalóriával, olyan összetevőket tartalmaz, amely kedvez a fogyásnak.

Az összefüggés akkor is fennállt, mikor a testmozgást, mint tényezők is figyelembe vették. A tanulmány ugyanakkor a csokoládé mennyisége és a karcsúság között nem talált összefüggést. Állításuk szerint csak az számít, hogy valaki milyen gyakran fogyaszt csokoládét, nem pedig az, hogy mennyit.

Emellett a csokoládé kedvezően hat a vérnyomásra, az inzulin-érzékenység és a koleszterin szintjére. Emellett különösen az étcsokoládé antioxidánsokat tartalmaz, amely segít a káros szabadgyökök felszabadításában, amelyek károsíthatják a sejteket - írja a BBC.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.