Városlista
2022. december 3, szombat - Ferenc

Hírek

2022. Szeptember 29. 13:15, csütörtök | Helyi

125 éve született Rákóczi János mesterszakács, cukrász

125 éve született Rákóczi János mesterszakács, cukrász

Budapesten tartott előadást Müller Ádám, a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ igazgatója. Témái között szerepelt Rákóczi János születési helyének bemutatása, a Dőry konzervgyár munkássága és az Esterházy család.

A Magyar Cukrász Ipartestület idén emlékévvel tisztelgett Rákóczi János munkássága előtt, születésének 125. évfordulóján. A méltán ismert és elismert szakácsmester készítette el a túrós lepényt, amelyet az 1958-as brüsszeli világkiállításon elért sikere óta Rákóczi túrós-lepényként ismerünk és szeretünk.

A sweeTEN 3.0 elnevezésű programjuk jelentős eseménye volt a 2022. szeptember 25-én, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeummal közösen megrendezett egész napos workshop.
Az eseményen előadást tartott Müller Ádám, a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ igazgatója. Témái között szerepelt Rákóczi János születési helyének bemutatása, a Dőry konzervgyár munkássága és az Esterházy család.

Gábor Sándor aranykoszorús cukrászmester Rákóczi János életútjáról, kiemelkedő gasztronómiai tevékenységéről, hazai és nemzetközi sikereiről tartott előadást a publikum számára.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 02. 14:48, péntek | Helyi

Könyvadomány a családi könyvtárnak

November 29-én (kedden) tartották meg a kocsolai Dám Vadásztársaság tagjai a szokásos Trófea Mustrát Dalmandon, a Börcsök család birtokán.

2022. December 02. 08:29, péntek | Helyi

Bátaszéki gyermekversenyen vett részt a Dombóvári Karatesuli csapata

A XVIII. Bátaszéki Őszi Karate Bajnokságról kaptunk összefoglalót, a versenyről Szabó Csaba az egyesület elnöke számolt be:

2022. December 01. 08:31, csütörtök | Helyi

I. Buzánszky Jenő Országos Sporttörténeti Vetélkedő Dombóváron

Rendkívül izgalmas és színvonalas küzdelmeket hozott az I. Buzánszky Jenő Országos Sporttörténeti Vetélkedő Dombóváron

2022. November 30. 13:20, szerda | Helyi

Ülésezett az Attalai Értéktár Bizottság

November 22-én az IKSZT épületében találkozott a tagság.