Városlista
2022. december 3, szombat - Ferenc

Hírek

2022. Szeptember 30. 09:22, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Diáktűzoltók mérték össze a tudásukat Kurdon

 Diáktűzoltók mérték össze a tudásukat Kurdon

Tizenhetedik alkalommal, töretlen lelkesedéssel, egy év szünet után szervezte meg idén a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a helyi általános iskola a Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyt.

A versenyre idén már hét település tizenöt csapata nevezett. A csoportos foglalkozás alatt a résztvevő diákok játékos formában készülhettek fel egy esetleges veszélyhelyzetre, valamint sajátíthatták el a veszélyhelyzet idején tanúsítandó helyes magatartásformákat.

A hét házigazda (kurdi) csapat mellett Bátaszékről, Bonyhádról, Döbrököz, Gyönkről, Gyulajról és Nagymányokról érkeztek még a versenyhez rajthoz álló tanulók.

A gyerekeket egy közös reggeli után Müller János polgármester köszöntötte, majd felkérte a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség képviseletében, Martinka István urat, hogy üdvözölje az iskolás csapatokat.

Az időjárás a pedagógusok, a felkészítésben résztvevők és a diákok legnagyobb örömére kedvezően alakult, így a szervezők a szabadban rendezték be a verseny állomásait. Az indulók az elméleti felkészültségüket a tűzoltó totó kitöltésénél, a koncentrációjukat, türelmüket, koordinciós készségüket labdákkal és egyéb eszközök segítségével végrehajtható feladatoknál, valamint akadálypályáknál tehették próbára. A mocsárjárás feladatnál és a kötélmászásnál a fizikai erőnlétre volt a legnagyobb szükség. 2022-ben ismét minden diák a vizes feladatokat várta leginkább. A szervezők nem csak a gyerekek tűzoltó szakmai ismereteire voltak kíváncsiak, a jövő nemzedéke egészségügyi tudását egy elméleti és két gyakorlati számban is bizonyíthatta.

A legkisebbek, a kurdi 4. osztályos csapat, a Surranó Sünök vihették haza a különdíjat. 2022-ben a fiúk küzdelmében a helyi 8. osztályos Lángosok csapata bizonyult a legjobbnak, őket kevés ponttal lemaradva a gyulaji #Legjobbak csapata követte a sorban, míg harmadikak a hatodik osztályos kurdi Tüzes Dongók csapata lett.

A lányoknál a dobogó felső fokára a kurdi Tech(nők) csapata állhatott fel, második helyen a bonyhádi Lángoló Csajok, míg a bronzérmes helyen a hetedik osztályos kurdi Firegirls csapata végzett.

A verseny végeztével a Bán Attila tűzoltó ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője személyesen tolmácsolta az Igazgatóság gratulációját minden versenyzőnek.

Fotó: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 02. 14:48, péntek | Helyi

Könyvadomány a családi könyvtárnak

November 29-én (kedden) tartották meg a kocsolai Dám Vadásztársaság tagjai a szokásos Trófea Mustrát Dalmandon, a Börcsök család birtokán.

2022. December 02. 08:29, péntek | Helyi

Bátaszéki gyermekversenyen vett részt a Dombóvári Karatesuli csapata

A XVIII. Bátaszéki Őszi Karate Bajnokságról kaptunk összefoglalót, a versenyről Szabó Csaba az egyesület elnöke számolt be:

2022. December 01. 08:31, csütörtök | Helyi

I. Buzánszky Jenő Országos Sporttörténeti Vetélkedő Dombóváron

Rendkívül izgalmas és színvonalas küzdelmeket hozott az I. Buzánszky Jenő Országos Sporttörténeti Vetélkedő Dombóváron

2022. November 30. 13:20, szerda | Helyi

Ülésezett az Attalai Értéktár Bizottság

November 22-én az IKSZT épületében találkozott a tagság.